Η Ψυχική Υγεία σε Καιρό Πανδημίας – Podcast

Έχει περάσει παραπάνω από χρόνος που στην ερώτηση “τι κάνεις;”, κουνάμε με απελπισία το κεφάλι. Ένας άγνωστος μέχρι πρότινος ιός, μια αόρατη απειλή κι όλα ήρθαν πάνω κάτω στις ζωές μας.

Στην αρχή υπήρξε σύγχυση κι ένας εύλογος εκνευρισμός.

Σήμερα, μετά από 3 (ή 4 – έχω χάσει τον λογαριασμό) lockdown κι άλλα τόσα κύματα που μας πήραν και μας σήκωσαν, κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν έχει επηρεαστεί, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην ψυχολογία.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως και οι γιατροί είναι διαθέσιμοι να τους επισκεφθούμε για να γίνει καλά το σώμα μας, έτσι και οι ψυχολόγοι παρέμειναν στην πρώτη γραμμή για να γιατρεύουν την ψυχή μας.

Στο νησί μας υπάρχουν αρκετοί. Η μικρή κοινωνία της Χίου ίσως έχει φέρει και κάποιους από αυτούς στην ίδια παρέα ή απλώς γνωρίζουμε ποιοι είναι. Μια από αυτούς που ξεχωρίζει για την ενεργητικότητα της και το πάθος της γι’ αυτό που κάνει είναι η Φωτεινή.

Η κουβέντα μας είχε να κάνει με την ψυχολογική διάθεση που έχει μεταβληθεί αυτήν την τόσο έντονη και διαφορετική περίοδο που βιώνουμε, αλλά παράλληλα και με την ωφέλεια που μπορεί να βρει κανείς στην ψυχοθεραπεία.

Το στίγμα της τελευταίας δε θα μπορούσε να λείψει από τη συζήτηση, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ακόμα και σήμερα ότι για να κάνεις ψυχοθεραπεία έχεις κάποιο πρόβλημα και εξαιτίας αυτού η κοινωνία θα σε απομονώσει και ίσως ακόμα σε κρίνει.

Πηγή: politischios.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin