Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις Στο Σχολείο

Ένα βιβλίο πολύ χρήσιμο, με τίτλο ”Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις στο Σχολείο”, της Εκπαιδευτικής Ψυχολόγου Γιάννας Κουμή, παρουσιάστηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και τις Εκδόσεις ” Άλφα-Πι”, στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου της συνοικίας Αγίου Θωμά πόλεως Χίου, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, στις 6.30μ.μ.

Το βιβλίο αυτό, όπως φάνηκε άλλωστε και στην παρουσίαση, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο με νέα δεδομένα και είναι ένας εξαίρετος οδηγός για Διευθυντές, Εκπαιδευτικούς και Ειδικούς Ψυχικής Υγείας που εφαρμόζουν Προγράμματα Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής. Όμως επειδή η εκπαίδευση των παιδιών, στη ζωή και στα μαθήματα, δεν δίνεται μόνο από το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, αλλά κι από το σπίτι και τους γονείς, καθώς και μέσα στις ποικίλες κοινωνικές δραστηριότητες, καλό είναι να το διαβάσουν και οι γονείς.

Το βιβλίο μιλά, για το πως τα παιδιά θα βρουν το καθένα τη δική του λάμψη, με αυτοπεποίθηση, σταθερότητα, πρόοδο και συνεργασία…και παράλληλα εξηγεί, πώς και ποιές είναι οι κατάλληλες ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις εκπαιδευτικών και γονέων, που βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δίνει ζωντανά παραδείγματα για το πώς τα παιδιά μαθαίνουν να διεκδικούν σωστά τη θέση τους ανάμεσα στους συνομηλίκους με ευγένεια…και δίνει πλήθος ιδέες σε εκπαιδευτικούς και γονείς, για να αξιοποιούν θετικά τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται και να τις μετουσιώνουν σε εφαλτήρια για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών ώστε να γίνουν ευτυχισμένοι και χρήσιμοι άνθρωποι στη ζωή τους, αναλαμβάνοντας τα ίδια τα παιδιά τον εαυτό τους στα χέρια τους.

Αυτορρύθμιση δεν είναι να σου κοπανάνε το βιβλίο στο κεφάλι για να μάθεις το μάθημα…ή να σου βάζει η μαμά σου χρονόμετρο πόση ώρα θα διαβάσεις την Ιστορία…Αυτορρύθμιση είναι να καταγράφεις μόνος σου πόσες εργασίες έχεις να κάνεις, να τις προχωράς και να τις τελειώνεις μία-μία…και να σβήνεις από τον κατάλογό σου όσες τελείωσες.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση του βιβλίου, πραγματοποίησε η Φιλόλογος και Ιστορικός Ευτυχία Βλυσίδου με τον γνώριμο δυναμικό και αποτελεσματικό λόγο της. Αποσπάσματα διάβασαν, με ζωντάνια και σαφήνεια, η Αναστασία Βακιρτζή Νηπιαγωγός, η Αθηνά Πλακωτάρη Δασκάλα και ο Γιάννης Κουγιούλης Φιλόλογος.

Είναι ένα όμορφο και εύχρηστο βιβλίο με ένα υπέροχο γοητευτικό εξώφυλλο. Το επιμελήθηκαν με τέχνη και συνέπεια οι Εκδόσεις ” Άλφα-Πι ”. Πραγματικός και χρήσιμος θησαυρός κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη.

Η συγγραφέας Γιάννα Κουμή, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, αφού έδωσε τον επίλογο στην παρουσίαση ευχαριστώντας τους διοργανωτές και το κοινό, υπόγραψε τα βιβλία που ο κόσμος έσπευσε να προμηθευτεί.

Πηγή: 

http://www.alithia.gr/politismos/ena-neo-vivlio-ergaleio-kai-odigos-ekpaideytikon-kai-goneon

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin