Το Δέρμα Που Κατοικώ

Το δέρμα που κατοικώ (πρωτότυπος τίτλος: La piel que habito, αγγλικά: The Skin I Live In) είναι ισπανική ψυχολογική ταινία θρίλερ του 2011, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Πέδρο Αλμοδόβαρ και βασίζεται στο μυθιστόρημα Tarantula του Τιερί Ζονκέ.

Ο δρ. Ρόμπερτ Λέντγκαρντ είναι πλαστικός χειρουργός που κρατά στο σπίτι του αιχμάλωτη μια νεαρή γυναίκα, τη Βέρα. Ο Λέντγκαρντ έχει ερωτικές επαφές με τη Βέρα, παρά τη θέλησή της. Η Μαρίλια είναι η οικονόμος του σπιτιού, χωρίς να γνωρίζει πως η Βέρα είναι αιχμάλωτη.
Γυρνώντας στο παρελθόν ο Λέντγκαρντ είχε μία κόρη, τη Νόρμα, με την οποία είχε πάει ένα βράδυ σε έναν χορό. Εκεί η κόρη του γνώρισε έναν άντρα, τον Βιθέντε. Ο Βιθέντε την πίεσε να προχωρήσουν, όμως αυτή δεν ήθελε και έτσι εκείνος έφυγε. Ο Λέντγκαρντ τη βρήκε σε πολύ άσχημη κατάσταση, νομίζοντας πως την είχε βιάσει, και λίγο καιρό αργότερα αυτοκτόνησε. Ο Λέντγκαρντ τότε αποφάσισε να εκδικηθεί τον Βιθέντε.

Ο Βιθέντε είναι ερωτευμένος με την Κριστίνα, μία γυναίκα που δουλεύει στο ατελιέ της μητέρας του, όμως δεν τον θέλει, γιατί είναι λεσβία. Μετά από έρευνα, ο Λέντγκαρντ βρίσκει τον Βιθέντε, τον αιχμαλωτίζει, του κάνει επέμβαση για να γίνει γυναίκα και προσπαθεί να τον κάνει να μοιάζει στην πρώην γυναίκα του. Έτσι ο Βιθέντε γίνεται η Βέρα.

Στο σήμερα, η Βέρα εν τέλει καταφέρνει να αποδράσει, σκοτώνοντας τον Λέντγκαρντ και τη Μαρίλια, και μόλις φεύγει από το σπίτι πηγαίνει στο ατελιέ της μητέρας του και τη συναντά. Εκτός από τη μητέρα του, βλέπει ξανά την Κριστίνα και της λέει πως είναι ο Βιθέντε με τη μορφή της Βέρα, και υπονοείται πως οι δυο τους ερωτεύτηκαν.

Πηγή: Wikipedia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin