Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάι

H Φρροκάι Φωτεινή-Ελβίσα γεννήθηκε στην Αλβανία στις 18 Μαρτίου 1989 και το 1993 μετανάστευσε μαζί με τους γονείς της στο νησί της Χίου, όπου έζησε και μεγάλωσε.  Όσον αφορά τη μόρφωση της αποφοίτησε με άριστα από το 1ο Ενιαίο Αθλητικό Λύκειο Χίου. Έπειτα, πέρασε στο Τμήμα Ψυχολογίας (BSc) της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (2006-2010) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές (MSc) της σπουδές (2011-2014) με ειδίκευση στη “Συμβουλευτική Ψυχολογία” στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με Άριστα. 

Ως Αριστούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2013 διακρίθηκε στους 2 καλύτερους Μεταπτυχιακούς φοιτητές των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε μια σημαντική υποτροφία από το Ιαπωνικό Ίδρυμα SYLFF (Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund) που βραβεύει αριστούχους φοιτητές που διακρίνονται για “την ακαδημαϊκή επίδοση και τις ηγετικές ικανότητες”. 

Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών της σπουδών συνέχισε τετραετή μετεκπαίδευση στη “Συστημική Ψυχοθεραπεία” στο ΕΣΥΘΕΠΑΣ (2014-2018), από όπου αποφοίτησε επίσης με Άριστα. Παράλληλα, με την μετεκπαίδευση πέρασε από Τριμελή Επιτροπή στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος) και το 2017 ξεκίνησε το Διδακτορικό (PhD C.) της με θέμα διατριβής: η “Ποιότητα της αδελφικής σχέσης στην Ελληνική οικογένεια με παιδί με αγχώδη διαταραχή” που συνεχίζει μέχρι σήμερα. Έχει δημοσιεύσει τρεις επιστημονικές έρευνες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού, άλλες δύο σε ελληνικα περιοδικά και γενικά έχει παρουσιάσει επιστημονικές μελέτες και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια.

Όσον αφορά την κλινική της εμπειρία, έχει πολυετή εμπειρία σε κλινικό επίπεδο από το 2009. Στα πλαίσια του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, στον Ψυχιατρικό Ξενώνα, στο Κέντρο Πρόληψης Χίου, στο “Πρόγραμμα Αθηνά” και τη Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Το 2006 μπήκε με προκήρυξη και εργάστηκε για 5 χρόνια (2016-2021) στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου (Υπουργείο Υγείας και ΕΕ) του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου. Το 2019, παράλληλα με την πρωινή της δουλειά στην ΚΜΨΥ αποφάσισε να ιδιωτεύσει στη Χίο, όπου διατηρεί ακόμα το γραφείο της εκεί. 

Το 2019 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Ψυχολόγων Χίου καθώς και του Εθελοντικού Σωματείου “Εξέλιξις” όπου ήταν Διοργανώτρια του 1ου TEDxChios. To 2020 και το 2021 για δύο συναπτά έτη έλαβε την 1η θέση στις διακριθείσες επιχειρήσεις του τομέα της Ψυχικής Υγείας στην περιοχή Χίος από την εταιρεία “ΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ”. 

Η Φρροκάι Φωτεινή-Ελβίσα βρίσκεται σε μια αέναη διαδικασία επιμόρφωσης και κατάρτισης, προσωπικής ψυχοθεραπείας και εποπτείας. Η εσωτερική της ανάγκη για δραστηριότητα ήταν το έναυσμα να αποφασίσει μαζί με τον συνεργάτη και παλιό της συμφοιτητή Νίκο Καρακαϊδό να ανοίξουν μαζί το “Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Γλυφάδας”. Το όραμα και των δύο είναι να παρέχουν πρότυπες υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην περιοχή της Γλυφάδας και της ευρύτερης περιοχής. 

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 • Συμβουλευτική Εφήβων, Ενηλίκων και Γονέων
 • Ψυχοθεραπεία Ατόμου (Έφηβοι και Ενήλικες)
 • Ψυχοθεραπεία Ζεύγους
 • Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία
 • Ομαδική Ψυχοθεραπεία
 • Ψυχοθεραπεία στα Ελληνικά και στα Αλβανικά
 • Online Ψυχοθεραπεία
 • Διοργάνωση εκπαιδεύσεων, σεμιναρίων και ομιλιών
 • Αρθρογραφία
 • Χορήγηση του Τεστ Προσωπικότητας για Ενήλικες MMPI-2
 • Χορήγηση του Τεστ Νοημοσύνης για Ενήλικες WAIS-IV
 • Διοργάνωση εκπαιδεύσεων, σεμιναρίων και ομιλιών
 • Αρθρογραφία
 •  

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου: 1347 ΑΔΑ: ΩΔ1Χ7ΛΩ-ΠΝ7. Δείτε την άδεια

Αρ. Πρωτοκόλλου Υποψήφιας Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΑΔΑ: 6Ζ21469Β7Λ-Σ42. Αρ. Πρωτοκόλλου: 2946). Δείτε τον Αριθμό Πρωτοκόλλου

Προσωπικό προφίλ Υποτρόφου Ιαπωνικού Ιδρύματος SYLFF (Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund): Δείτε το προσωπικό προφίλ

Περαιτέρω πληροφορίες όσον αφορά το προφίλ της Φρροκάι Φωτεινής-Ελβίσας θα βρείτε στην προσωπική της ιστοσελίδα εδώ 

Αξιολογήσεις

Αντιπροσωπευτικές Συνεντεύξεις-Βίντεο